Hem  Om mig  Aktuella projekt 

FöretagsHantverkarn Hans Claesson

Examensfoto på Hans Claesson i tungdykardräkt -73
På och i ett  stormpiskat Nordsjön lärde sig FöretagsHantverkarn
Hans Claesson tidigt betydelsen av att ha kontroll över situationen och verksamheten i en snabbt föränderlig miljö.

Efter åren som egen företagare inom dykeri, oljesanering och fiske kom betydelsen av att ha kontroll över verksamheten väl till pass under det följande kvartseklets erfarenheter av att utveckla lokal service och support inom stora internationella koncerner.

Nya meriter

Ebokförlag Gullestad
www.ebokforlaggullestad.se

Galleri Gullestad
www.gallerigullestad.se

Från livbåt till flytande palats.
Höll den 30/8-10 ett föredrag hos Klubb Maritim om min farfar, sjökapten C-O Claessons fantastiska liv från 6 års folkskola på Bohus-Malmön till kommandobryggan på Svenska Amerikalinjens kryssningsfartyg. Utifrån min far Göran C-O Claessons bok med samma namn.
   

Furusundsrodden

den 17/7 -10. Diplom och medalj för en hedrande andra plats i dubbelkajak på tiden 49:45 - i en kopia från början av 80 talet av Kleppers grund-
konstruktion från 1907!


Lite om mig

Jag är en lugn och trygg person med bägge fötterna på jorden. Eller på botten. En strukturerad, praktisk och analytisk lagd tekniker som älskar att lösa problem och med förmåga att leverera enligt plan. Kanske det som gjorde att jag tidigt fick förtroende som ledare och administratör?

Kombinerat med mitt personliga intresse för data innebar detta att från slutet av -80 talet blev först Excel och sedan hela Office-paketet en viktig del av min verktygslåda. Den omfattar nu framtagning, analys, förvaltning och benchmarking av verksamhetsdata för kontinuerlig uppföljning och vettiga beslutsunderlag.

Ett annat viktigt verktyg i min verktygslåda för en framgångsrik verksamhet är strukturerad kvalitet. Både som övergripande idé och som praktiskt hjälpmedel för att underlätta medarbetarnas dagliga arbete och förbättra företagets resultatet.     
 
Min långa arbetslivserfarenhet har alltså gett mig en bred kunskap och kompetens av ledarskap, verksamhetskontroll, kvalitets- och projektarbete samt behovsanpassad utbildning & information. Främst inom företags administration-, service- och supportavdelningar. Samt en djup insikt i hur viktiga dessa supportområden är ur företagets perspektiv för att uppnå ett bra resultat.


 
Det är denna kunskap och kompetens jag nu vill dela med mig mina kunder i form av kvalificerade administrativa tjänster - skräddarsydda och vid behov.

Personligt

Jag och min fru bor i en villa i Skälby, Järfälla. Förutom husvård & trädgårdsarbete ägnar jag mig åt mc-åkning med en Triumph Bonneville America, kajakpaddling, fotografering, videofilmning och data. Är intresserad av historia och samhället, främst i fråga om kust, hav och sjöfart, som medlem i Klubb Maritim och delägare i Briggen Tre Kronor, men också av naturen och plockar gärna bär och svamp.

Jag har nu även startat upp två nya verksamheter. Den första bygger på mitt livslånga intresse av fotograferi. Tanken är att erbjuda reproduktioner av noga utvalda bilder i begränsade upplagor och  högsta utställningskvalitet. För detta har jag skapat ett eget galleri som jag döpt till Galleri Gullestad.

Jag har också startat ett bokförlag, Ebokförlag Gullestad, med e-böcker som huvudinrikting. Se länkarna till vänster.

Kort resumé

FöretagsHantverkarn Hans Claesson Eget företag 2010
Kvalitets- och dokumentationsuppdrag
MHF Sverige 2009
Servicechef – Sverige Danka Sverige AB 2002 - 2009
Kundcenter, utbildnings- och supportchef Danka Sverige AB 1997 - 2002
Teknisk utbildnings- och supportgruppchef Kodak/Danka Sverige AB 1992 - 1997
Service Controller Kodak/Danka Sverige AB 1992 - 2009
Produktspecialist och instruktör Kodak Sverige AB 1988 - 1991
Serviceingenjör, fältspecialist m.m Kodak Sverige AB 1982 – 1988
Kustfiske med eget fartyg 1979 - 1981
Oljesanering med eget fartyg i Stockholms skärgård Svensk staten 1979
Dykeriföretag med eget fartyg och verksamhet i Sverige och Norge 1975 – 1978
Dykare, dykledare i Nordsjön 1973 - 1978

Tillbaka

0709 - 424 456,   hans.claesson@foretagshantverkarn.se   Stjärnv. 7, 175 67 Järfälla
Copyright 2015 Hans Claesson